Публикувано на 15 януари, 2018

„Отбор на надеждата” се сприятели с „Манчестър Юнайтед”

Добродневно

27 март 2012 година

 

 

Приятелите на „Отбор на надеждата“ се увеличиха с още един. Сред тях вече е и българският фен клуб на „Манчестър Юнайтед“. Двата тима се сприятелиха по време оспорвана футболна среща, която бе част от шестия турнир от проекта Homeless World Cup Bulgaria, който се проведе през изминалия уикенд.

 

„Отбор на надеждата”, който ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити през октомври, отбеляза победа. И все пак всички на терена останаха удовлетворени, че са положили основите на едно дългогодишно приятелство. Фен клубът на „Манчестър Юнайтед”, който често организира собствени благотворителни кампании, поиска реванш от „Отбор на надеждата” по време на ежегодния му футболен турнир за деца в неравностойно положение. Събитието ще се проведе от 1 до 3 юни в село Самоводене, което се намира на 10 км от град Велико Търново. В него ще вземат деца от домове в Хасково, Стара Загора, Балван, Овча Могила, Велико Търново, Стражица и SOS Детски селища.

 

„Отбор на надеждата” и „Манчестър Юнайтед” са свързани помежду си и чрез общия им партньор GLOBUL. Мобилният оператор е генерален спонсор на проекта Homeless World Cup Bulgaria от декември 2011 година, а в началото на миналия месец подписа 3-годишен договор за сътрудничество и с „червените дяволи”.

Междувременно в събота дамският „Отбор на надеждата” участва в благотворителен женски турнир, организиран няколко пъти в годината от ентусиастките Николина Георгиева и Венелина Гюрова. Този път в състезанието се включиха 6 отбора, като целта му беше да подпомогне две каузи – дарителска кампания в полза на 19-годишния Александър-Слав Паскалев с диагноза рак на мозъка, който в момента е на химиотерапия в Германия, и събиране на дрехи за дамския „Отбор на надеждата”.