Публикувано на 15 януари, 2018

Димитър Пенев стартира селекцията за Мондиал 2012

Добродневно

11 април 2012 година

 

 

Димитър Пенев стартира селекцията на българските участници на световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в Мексико Сити през октомври тази година.

Специалистът наблюдава младежите от столичния „Отбор на надеждата” за първи път във вторник вечерта, по време на контролна среща с тима на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Милосърдие” от град Лом. Турнирът се проведе в спортната зала на столичния квартал „Челопечене” по инициатива на самия Димитър Пенев. Децата от дом „Милосърдие”, които са представяли страната ни и на международно ниво, показаха впечатляващи умения, но разликата във възрастта се оказа решаваща и „Отбор на надеждата” надделя.

 

До завършването на селекцията за мондиала остават три турнира от проекта Homeless World Cup Bulgaria на „Спортс Мениджмънт България”. Състезанията ще се проведат на 21 април, 5 и 19 май и в тях ще се включат всички играчи от „Отбор на надеждата” от София, Пловдив и Варна. Димитър Пенев ще наблюдава два от тези турнири и ще определи 12 състезатели, които ще попаднат в разширения състав на представителния тим на България. В крайна сметка националният треньор на „Отбор на надеждата” Методи Здравков ще заведе на световното първенство в Мексико Сити осем от тези футболисти.

 

В проекта Homeless World Cup Bulgaria се включи и дамски отбор от Пловдив, съставен от 5 състезателки. С тях броят на дамите в инициативата нарасна на 14, което дава възможност на „Спортс Мениджмънт България” да кандидатства за участие и на женски тим на световното първенство за бездомни през 2013 година. Първото участие на пловдивчанки в инициативата беше в рамките на седмия турнир на „Отбор на надеждата” през изминалия уикенд.