Публикувано на 30 декември, 2019

Играчи от „Отбор на надеждата“ организираха благотворителен турнир в кв. „Факултета“

Добродневно

Играчи от тазгодишния национален „Отбор на надеждата“ организираха 4-дневен благотворителен турнир по футбол в подкрепа на малкия Мартин Йорданов от Ботевград, който е на 1 година и 4 месеца и има нужда от спешна рехабилитация в чужбина. Събитието се проведе в столичния квартал „Факултета“ и в него взеха участие 5 отбора, съставени от юноши до 18 години. Всички участници принадлежат към ромския етнос и въпреки липсата на собствени доходи, те успяха да съберат над 500 лева за каузата от такси за участие и от дарения. Парите бяха предадени лично на бащата на Мартин – Йордан Йорданов, който присъства на награждаването на турнира.

 

Основен организатор на събитието беше 16-годишният вратар Асен Трайков, който след световното първенство по футбол за бездомни хора беше привлечен в детско-юношеската школа на „Пирин“, а преди броени дни беше поканен да се присъедини към подготовката на мъжкия тим на благоевградския клуб. Той беше подпомогнат от съотборниците му от националния „Отбор на надеждата“ Алекси Кирилов и Георги Димчов, както и от Евгени Илиев, който тренира и играе в школата на ФК „Септември“.

 

Трофеите за призьорите в турнира бяха осигурени от „Спортс Мениджмънт България“. Компанията се погрижи и футболният терен да се ползва безплатно за благотворителното събитие. Финалът на турнира беше уважен от Никола Маубек от Френския институт, от националния селекционер на „Отбор на надеждата“ Борислав Фердинандов и от изпълнителния директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков.

 

Виктор Кирков (вляво), изпълнителен директор на "Спортс Мениджмънт България", и Асен Трайков

 

 

Закриването на събитието по случайност съвпадна с деня, в който основният организатор Асен Трайков придоби световна известност. Тазгодишният национален вратар на „Отбор на надеждата“ се прочу в цял свят за по-малко от 24 часа, след като новината за привличането му в първия отбор на втородивизионния „Пирин“ (Благоевград) беше съобщена и от Twitter профила FootballTalantScout – Jacek Kulig. Информацията буквално обиколи земното кълбо и достигна до милиони хора, тъй като въпросният профил се следи от близо 108 хиляди последователи, а новината до този момент е споделена 98 пъти и харесана от 928 души. В някои от коментарите Асен е сравняван с Бебе, който също започна професионалния си път от Homeless World Cup, а няколко години по-късно беше привлечен в "Манчестър Юнайтед". Цялата новина за тазгодишния национален вратар на „Отбор на надеждата“ можете да прочетете тук.

 

Банкова сметка на бащата на Мартин – Йордан Йорданов:
BG85UBBS80021099810530
BIC UBBS BGSF
Банка - ОББ
Йордан Стоянов Йорданов