Публикувано на 09 март, 2020

Д-р Виктор Кирков ще изнесе презентация преди финала на Шампионска лига

Добродневно

Създателят на „Отбор на надеждата“ и изпълнителен директор на "Спортс Мениджмънт България", д-р Виктор Кирков ще изнесе презентация в деня на откриването на тазгодишния UEFA Champions Festival, който се организира от УЕФА в дните преди финала на Шампионската лига в Истанбул. Лекцията на българския спортен мениджър ще се състои на специален футболен терен, изграден на известния площад „Таксим“, и ще започне в 16:00 часа на 27 май във времевия слот наречен #EqualGame. Продължителността на презентацията е 60 минути, като в този период и осем бивши национали от „Отбор на надеждата“ ще направят демонстрация на мач по стрийт футбол във формата на световното първенство за бездомни хора.

 

Виктор Кирков ще презентира на UEFA Champions Festival по покана на шотландската фондация Homeless World Cup (HWC), която всяка година организира социалния мондиал, носещ нейното име. Преди всеки финал на Шампионската лига HWC получава от УЕФА по един час в програмата на мащабния фестивал и на свой ред дава възможност на свои партньори да споделят техния ценен опит пред голяма аудитория.

 

UEFA Champions Festival ще бъде с продължителност 4 дни и ще приключи с провеждането на финала на Шампионската лига на 30 май. Освен презентации, в програмата на събитието ще бъдат включени и изпълнения на известни музикални артисти.

 

Акцентът в презентацията на Виктор Кирков ще бъде върху социалния ефект от провеждането на световното първенство по футбол за бездомни хора (Homeless World Cup) и от работата му с младежи в неравностойно положение в България. Компанията на българина Sports Management Bulgaria развива инициативата „Отбор на надеждата“ от 11 август 2011 година до днес. В социалния проект са взели участие над 800 младежи, които живеят в институции, в бежански лагери, в центрове за рехабилитация на зависимости и в незаконни постройки.