Публикувано на 22 март, 2020

Д-р Виктор Кирков за професията "спортен мениджър" в пътеводител "Моята кариера"

Добродневно

 

 

Д-р Виктор Кирков, изпълнителен директор на компанията „Спортс Мениджмънт България”, се включи в периодичното специално издание на вестник „Капитал” – кариерният пътеводител „Моята кариера”, за март 2020 г., чиито фокус е върху „Професии на десетилетието”.

 

 

Целта на специалното издание на „Капитал” е да представя тенденциите на трудовия пазар, възможностите за професионална реализация в различни сфери, най-перспективните професии и високо ценени знания, умения и образование през погледа на успешни личности. Сред тях е и д-р Виктор Кирков в областта на спортния мениджмънт и социално предриемачество.

 

Мартенският брой на кариерния пътеводител „Моята кариера” е посветен на най-прогресивните професии на десетилетието, като доказани специалисти споделят за професионалния си път, знания, умения и опит в сферата, в която се развиват успешно. „Моята кариера” вече е достигнал заедно с вестник „Капитал” до абонатите на печатното издание.

 

 

„В последните близо девет години, в които развивам собствен бизнес с компанията ми „Спортс Мениджмънт България”, на практика съчетавам две професии – спортен мениджър и социален предприемач. Все по-често влизам и в ролята на ментор или ръководител на социални проекти по покана на различни организации”, споделя д-р Виктор Кирков пред изданието, като изтъква, че общото между всички изброени дейности е, че те активно променят средата, в която живеем, дават възможност за положителна промяна на житейския път на хиляди хора.

 

„А на мен ми носят огромно удовлетворение и удоволствие”, допълва д-р Виктор Кирков. Той споделя през изданието, че спортният мениджмънт и социалното предприемачество са малко познати в България, има огромна нужда от професионалисти и в двете сфери, което от своя страна прави възможностите за професионално развитие в тях на практика неограничени.

 

Д-р Виктор Кирков споделя в детайли за придобитото през годините образование, за изминатия професионален път, задачите и отговорностите, които варират и се увеличават заедно с обогатяването на портфолиото на компанията „Спортс Мениджмънт България”, като най-разпознаваемата и съществена част от него си остава „Отбор на надеждата”. Тимът всяка година представя България на световни първенства по футбол за бездомни хора, а целта е социалната интеграция на младежи в неравностойно положение, настанени в институции, живеещи в незаконни постройки в ромски махали или търсещи убежище в страната. В края на февруари компанията му подписа договор с Българската федерация по баскетбол за стратегическо развитие. Д-р Виктор Кирков получи правомощия, които са сходни с тези на изпълнителен директор във федерацията.

 

„Спортният мениджмънт изисква познания в много области – мениджмънт, маркетинг, финанси, връзки с обществеността и др. А същевременно има уникална специфика, която човек може да опознае не само с подходящо образование, но и чрез дългогодишно следене на подходящи информационни потоци”, споделя д-р Виктор Кирков пред изданието.

 

Той изтъква предизвикателствата, които среща, плановете си за развитие, източниците на информация, които ползва и как ги открива, удовлетворението от това да дава възможности за реализация на много млади хора. „Аз не искам да помагам на хората, а да създавам предпоставки те да си помагат сами. Това е устойчивият модел. В социалните ми проекти резултатите идват след по-малко от година, което е немислимо при повечето професионални дейности”, казва д-р Виктор Кирков.

 

Очаквайте пълния текст на материала да бъде публикуван онлайн на сайта на „Моята кариера“  (кликнете тук) най-късно до средата на следващия месец.