Публикувано на 21 май, 2022

Страхотен старт за България в квалификациите за FIFAe Nations Series 2022

Добродневно

Българският представителен тим по електронен футбол на FIFA22 направи страхотен старт в същинските квалификации за FIFAe Nations Series 2022, организирани от световната футболна асоциация ФИФА. Националите успяха да съберат общо 25 точки от 12-те си мача в двата дни на груповата фаза на надпреварата. Те завършиха на втора позиция в крайното класиране на група D, в която бяха заедно със съставите на Норвегия (28 т.), Турция (23 т.), Люксембург (18 т.), Молдова (13 т.), Гърция (8 т.) и Северна Ирландия ( 4 т.).

 

Доброто класиране на националите им дава възможност за участие директно в плейофите на FIFAe Nations Series 2022, в случай че излязат като победители от двубоя с тима на Шотландия днес. Дори и да загубят, националите ще получат и друга възможност да влязат в основната схема.

 

Понастоящем националният отбор е съставен от трима състезатели - Илия Стоянов (IStoyanov10), Иван Чуров (Falcons DrNightWatch) и Стефан Чечи (Chechi), като във всеки мач взимат участие двама от тях, определени от селекционера на тима Емил Димитров (Beast). Представителният тим беше определен след експресна квалификация, която беше наложителна вследствие отстраняването от националния отбор на Сезер Сабриев (BGsanchez), заради системно нарушаване на етичните норми на поведение, обидно и неуважително отношение към организатори, администратори и съотборници.

 

Квалификацията с Шотландия ще се проведе днес от 18:00 часа и ще може да бъде наблюдавана в Туич канала на националния отбор - https://www.twitch.tv/team_bulgaria.

Сформирането на български национален отбор стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“."