Публикувано на 18 януари, 2018

Български спортен тотализатор спонсорира „Отбор на надеждата”

Добродневно

20 септември, 2012 година

 

Български спортен тотализатор безрезервно подкрепи българските национали, които ще участват на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври. Лидерът в сектора на цифровите лотарии в страната спонсорира предстоящия подготвителен лагер на „Отбор на надеждата”  в национална спортна база „Спортпалас” във Варна.

 

„Отбор на надеждата” ще се подготвя на територията на „Спортпалас” в рамките на една седмица от 23 до 30 септември. Базата беше избрана от националите заради високата влажност на въздуха (над 70 %), която е типична и за територията на Мексико. Това ще бъде и последната част от подготовката на играчите на България за Мондиала. Досега те тренираха 2-3 пъти седмично в София, а в началото на месеца проведоха 4-дневен лагер на базата на „Манчестър Юнайтед” в Карингтън, организиран и финансиран от генералния спонсор на „Отбор на надеждата” GLOBUL.

 

снимка: toto.bg

 


Същевременно късно снощи стартира второто издание на благотворителното корпоративно състезание по мини футбол „Турнир на надеждата”. В него се включиха отборите на „ЕКО България”, „ДСВ Роуд”, „Изи Кредит”, GLOBUL, „Летище София”, „Технополис”, „Фикосота Синтез” и „Хенкел България”. Съставите са разделени в две групи от четири отбора, а мачовете се играят с официалната топка „Найк” на английската Висша лига.

 

Със събраните от турнира средства ще се подпомогне закупуването на настилка за специфичното игрище за стрийт футбол на „Отбор на надеждата”. Планира се няколко такива съоръжения да се изградят в големите градове в страната и деца от социални институции да се подготвят на тях за следващите издания на Homeless World Cup.