Публикувано на 25 януари, 2018

Президентът поздрави „Отбор на надеждата“ за европейската титла

Добродневно

10 юли, 2013 година

 

Президентът на Република България Росен Плевнелиев и спонсорите на „Отбор на надеждата” изпратиха поздравителни адреси до дамите от тима, които спечелиха европейската титла по стрийт футбол в края на миналия месец. На континенталното първенство за бездомни хора, което се проведе в Мюнхен, женският национален състав на България завърши безапелационно на първото място след четири победи в четири срещи.

 

„Европейската Ви титла несъмнено доказва, че българските спортисти могат да служат за пример със своята самодисциплина и спортна борбеност. Сигурен съм, че нивото на Вашата игра е достигнато с много труд и усилени тренировки, както и благодарение на работата и подкрепата на Вашия треньор Кирил Кюлев и на цялото ръководство на „Спортс Мениджмънт България”, пише в писмото от държавния глава.

 

От GLOBUL, генералният спонсор на „Отбор на надеждата”, също споделиха в писмо до „Спортс Мениджмънт България”, че са много щастливи и се гордеят с резултатите на тима в Мюнхен. „Постижението е неоспоримо доказателство за качествата и уменията им, както и за усилията, положени от тях и техните треньори по време на подготовката. Вярвам, че този заслужен успех ще им вдъхне необходимата увереност и самочувствие не само на терена, но и в живота”, пише Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ на GLOBUL.

Алекс Нестор, директор „Корпоративни и външни отношения” в „Дънди Прешъс Металс Инк.“ - основният спонсор на „Отбор на надеждата”, споделя: „Гордеем се, че сме спонсор на първия български национален отбор, станал европейски шампион по стрийт футбол”.

 

„Отбор на надеждата“ получи поздравления и от другия си основен спонсор – „ЕКО България“. В писмото си до тима Георги Деянов, изпълнителен директор на компанията за горива, споменава заслугите за големия успех както на националките, така и на екипа на „Спортс Мениджмънт България”, а именно: „добрата организационна дейност в подкрепата на тази благородна кауза, която цели чрез футбола да насърчава социалната интеграция на хората, които по една или друга причина остават изолирани от обществото.”

 

Същевременно вчера беше публикувана и актуализираната ранглиста на фондация Homeless World Cup, която организира световното първенство по футбол за бездомни хора. При първото си участие на Мондиала в Мексико Сити миналата година мъжкият „Отбор на надеждата” завърши на престижната четиринадесета позиция, което отрежда на България четиридесета позиция от 75 страни в класацията. За сравнение, мъжкият национален отбор по футбол заема петдесет и втора позиция в ранглистата на ФИФА, въпреки доброто си представяне в последната една година. За съжаление, женският ни тим не попада в класацията на Homeless World Cup, въпреки спечелването на европейската титла. Причината за това е, че досега България не участвала на Мондиал при дамите.