Публикувано на 26 януари, 2018

GLOBUL изненада националите

Добродневно

снимка: Владимир Каладан Петков 

 

 

13 юли, 2014 година

 

GLOBUL – генералният спонсор на „Отбор на надеждата“, изненада приятно близо петдесет момчета, които участват в проекта. Младежите получиха от мобилния оператор раници, пълни с изненади. Подаръците бяха връчени на националите лично от Мариета Михайлова, експерт „Спонсорства и активации“ в компанията, която спонсорира проекта за трета поредна година.

 

„Всички ние в GLOBUL стоим зад достойната и социално значима кауза на „Отбора на надеждата“. Вярваме, че тази инициатива има реален позитивен ефект не само върху нейните бенефициенти, а и върху цялото ни общество, тъй като тя дава шанс на хората в неравностойно положение да се докажат пред себе си и пред останалите, да променят живота си и да сбъднат мечтите си. А да представяш страната си на световно първенство е страхотно постижение. Пожелавам успех на отбора“, заяви Михайлова.

 

Повод за срещата бе обявяването на единадесетте състезатели, които попадат в разширения състав на „Отбор на надеждата“, който ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Чили през октомври тази година. Имената на играчите обяви националният селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов. Това се случи след десетия селекционен турнир за определяне на тима, който се проведе в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”. Сред избраниците на Христов бяха трима души от София – Ангел Станков, Мартин Вутов и Ангел Иванов, трима от дом „Милосърдие” в Лом – Анатоли Аспарухов, Борислав Христов и Ангел Ангелов, двама от дом „Мария Терезия” в Стара Загора – Исус Чавдаров и Злати Иванов, двама от ЦНСТ в Брацигово – Николай Ангелов и Кирил Александров, както и бежанецът от Мали Куаси Ив.

снимка: Владимир Каладан Петков 

 

Националните състезатели бяха поздравени по време на събитието от актрисата Теодора Духовникова, която е единият от посланиците на „Отбор на надеждата”, а другият посланик – писателят Георги Господинов, изпрати писмено своите пожелания от Швейцария, където пише новата си книга.

 

Събитието завърши с демонстративна среща между тазгодишния национален състав и играчи, представяли страната ни на световните първенства по футбол за бездомни хора през 2012 и 2013 г.

 

Разширеният национален тим  на „Отбор на надеждата” започва подготовка за Мондиал 2014 в Чили идния петък, когато състезателите трябва да преминат и медицински прегледи. Младежите от провинцията ще бъдат настанени в SOS детски селища в село Дрен, предложили безвъзмездно своето гостоприемство. До 14 септември, след 58 дни тренировки, ще бъдат избрани осемте младежи, които ще представят България на световното първенство Чили. Междувременно играчите от разширения състав ще проведат пет турнира  „Играй с националите” в различни градове на страната.

 

 

снимка: Владимир Каладан Петков