Публикувано на 26 януари, 2018

GLOBUL и „ЕКО България“ се включват в турнира „Играй с националите 2014“

Добродневно

12 септември, 2014 година

 

Корпоративните отбори на GLOBUL и „ЕКО България“, както и сборен състав на медиите, ще се включат в четвъртия турнир „Играй с националите“, който ще се проведе в неделя от 12:00 часа на игрищата на столичния колодрум, предоставени безплатно от „Детска академия по футбол” на Пламен Марков. Със състезанието приключва същинската подготовка на националния тим.

 

„В турнира ще участва също посланикът на отбора Георги Господинов, а вероятно и други писатели. Кметът на Столична община (която е партньор на проекта) Йорданка Фандъкова е поканена да открие турнира”, сподели Виктор Кирков, мениджър на „Отбор на надеждата“. Той допълни, че играчите ще бъдат събрани отново на лагер на 10 октомври, пет дни преди заминаването им за Чили. Тогава в град Пирдоп ще се проведе и последният турнир „Играй с националите 2014” с участието на служителите на третия спонсор на отбора – „Дънди Прешъс Металс Челопеч”.

 

Междувременно на пресконференция старши треньорът на „Отбор на надеждата” Младен Христов и състезателите му от националния тим заявиха амбиции да играят във финалната осмица на предстоящото световно първенство по футбол за бездомни хора в Чили през октомври. Срещата с медии се проведе днес в  дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове” към фондация „Светът на Мария”, създаден с подкрепата на GLOBUL, генералният спонсор на „Отбор на надеждата“. „Тази година разполагаме с изключително качествени състезатели, които притежават необходимите футболни и човешки качества да попаднат сред осемте най-добри отбора на Мондиала. Вече два месеца се подготвяме за големия футболен форум, тренирайки всеки ден по 90 минути и за мен това време мина неусетно и изключително приятно в компанията на тези страхотни момчета”, обясни Христов пред медиите.

В рамките на пресконференцията състезателят от „Отбор на надеждата” Николай Ангелов получи награда смартфон от главен директор „Корпоративна политика” в GLOBUL Ясен Гуев за участието си в конкурса „Аз и моята история”. Предстои да бъде награден и Кадри Демировски  от ЦНСТ „Павел Бобеков” в гр. Панагюрище.