Публикувано на 27 януари, 2018

Посланикът на надеждата Радостин Стойчев откри Sports Management Bulgaria Cup

Добродневно

27 юни, 2016 година

 

 

Тазгодишният посланик на „Отбор на надеждата“ Радостин Стойчев откри приятелския международен турнир за бездомни хора Sports Management Bulgaria Cup, който се проведе в събота и в неделя на игрището на Национална спортна база в „Дианабад” в София. Преди това най-успешният български волейболен треньор проведе 20-минутен разговор с момчетата тима, за да ги мотивира за по-добро представяне.

 

В приятелския международен турнир за бездомни хора Sports Management Bulgaria Cup участие взеха отборите на Босна и Херцеговина, който и спечели състезанието, съставите на България, Румъния, „Африка Юнайтед” и бивши играчи на „Отбор на надеждата”.

„Турнирът беше изключително силен и всички участници останаха доволни от спортно-техническото ниво и организацията. Повечето мачове завършиха с изпълнение на дузпи или един гол разлика, което е показателно, че отборите са с изравнени възможности. Босна победи заслужено, но те са и в много по-напреднала фаза на подготовката си. Въпреки това днес успяха да ни бият трудно с 9:8”, коментира Младен Христов - националният селекционер на България.

 

Тимът на Босна събра 16 точки от 6 мача в рамките на двудневния турнир, който се проведе. България завърши втора с актив от 7 точки, събран от две победи и загуба с дузпи от Румъния. Според специфичните правила на световното първенство по футбол за бездомни хора победителят в мач с изпълнение на дузпи печели 2 точки, а загубилият – 1 точка. Отборът на Румъния остана трети със същия актив от точки, но с получен червен картон в първия ден на състезанието, което е решаващо според правилата на Homeless World Cup.

 

Отборите на България, Босна и Румъния започват участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу на 10 юли и турнирът в София беше последна проверка за тях преди Мондиала. В момента Босна е на осма позиция в ранглистата на Homeless World Cup, Румъния е девета, а България е тринадесета от всички 74 представени държави.

 

В рамките на събитието генералният спонсор на българския тим „Теленор” за поредна година направи подаръци на играчите от представителния тим. Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика” на телекомуникационната компания, подари по един смартфон на всеки от играчите. Мобилен телефон получи и Методи Асенов, който е треньор на „Отбор на надеждата” в квартал „Факултета” и за втора поредна година излъчва най-много състезатели в националния отбор.