Публикувано на 16 февруари, 2018

Безплатни фитнес тренировки в София

Добродневно

3 април, 2016 година

 

 

Всички любители на фитнеса на открито в София могат да тренират безплатно с квалифицирани инструктори всяка събота от началото на месец април. Съвместната инициатива на Столична община и „Спортс Мениджмънт България” цели да популяризира и повиши физическата активност на жителите на столицата, като проектът се осъществява в партньорство с фитнес центрове „Атлетик”.

 

 

От 2 април, между 9:30 и 13:30 часа, по двама инструктори от веригата съдействат на трениращите на две столични стрийт фитнес площадки. Едната се намира в парк „Редута” на кв. „Гео Милев”, а другата е ж.к. „Люлин 6” и е разположена в междублоково пространство на блокове с номера 615, 623 и 624. На всяка от двете площадки има и спортен аниматор, който да забавлява с различни физически активности най-малките деца, за които фитнес тренировката не е препоръчителна.

 

 

Стартът на инициативата бе изключително успешен. Специалистът от фитнес центрове „Атлетик“ очакваше желаещите да спортуват на стрийт фитнес площадката в парк „Редута“ и  любезно даваше указания на всеки, който търсеше помощта му, а спортният аниматор забавлява ефективно децата с физически активности близо 4 часа. Заради големия интерес, в неделя също ще имаме аниматор от 9:30 до 13:30 часа.

 

 

В рамките на следващите няколко седмици инициативата ще се разрасне както и като брой площадки, така и като разнообразие на предлаганите спортове под формата на безплатни тренировки. „Спортс Мениджмънт България” е в процес на откриване на нови партньори, които биха искали да презентират безплатно в рамките на няколко съботи своя вид спорт и своя клуб.

 

Първият раздвижен в парк "Редута" е на 86 години