Публикувано на 16 февруари, 2018

"Партизан" (Челопечене) спечели Мини футболна лига - София

Добродневно

21 февруари, 2016 година

 

 

Аматьорският тим "Партизан" (Челопечене) спечели столичното състезание на Мини футболна лига и получи правото да участва безплатно в републиканския шампионат от 27 до 29 май в курорта „Константин и Елена“.

 

 

Турнирът продължи приблизително 3 месеца и в него участваха 14 от най-силните столични отбори, които бяха разделени в две групи. На финала победителят „Партизан“ (Челопечене) победи с 2:1 отбора от район „Кремиковци” – Червена звезда. Срещата се игра в многофункционалната спортна зала в квартал „Челопечене” .

 

 

Първият безплатен турнир по мини футбол в страната бе организиран от „Спортс Мениджмънт България“ в партньорство с Мини футболна лига и Район „Кремиковци“ на Столична община. Бронзовите медали бяха спечелени от „Бодрите“, които в основния си състав имаха петима футзал играчи – трима от „Левски София Запад” и по един от „Ферион” и „Танг Ра”. Те надиграха в малкия финал Фенс с 4:3. На пето място завърши „Отбор на надеждата”. Голмайстор на турнира стана Асен Станков от Фенс с 13 попадения, а призът за най-добър вратар спечели Ангел Симеонов от „Отбор на надеждата”. Наградата за феърплей отиде при състава на „Джентълмените”.

 

 

Срещу заплащане отборите заели до четвърто място в София също могат да се включат в републиканския шампионат на Мини футболна лига, който ще се проведе от 27 до 29 май в курорта „Константин и Елена“. В първенството ще играят 16 тима от градовете София, Варна, Пловдив, Казанлък, Белослав, Силистра, Бургас, Дряново и др.

 

Републиканският шампион ще получи правото да участва безплатно в голям международен турнир с участието на състави от Турция, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Германия, Украйна, Беларус и Молдова. Събитието вероятно ще се проведе в град Дряново в началото на септември.