Публикувано на 17 февруари, 2018

"Червена звезда" стана шампиона на "Кремиковци" по мини футбол

Добродневно

17 октомври, 2015 година

 

 

"Червена звезда" спечели безапелационно турнира по мини футбол за купата на район "Кремиковци". Отборът надделя на силната конкуренцията в състезанието на "Партизан" (Челопечене), Бухово, "Враждебна", "Ботунец" и "Богров". 

 

Първенството по мини футбол в София бе организирано от "Мини футболна лига-България" в партньорство със "Спортс Мениджмънт България". Шампионатът започна на 26 септември в многофункционалната спортна зала в столичния квартал „Челопечене”, като през предстоящия сезон „МФЛ – България” ще има първенства в минимум още шест населени места - Варна, Пловдив, Бургас, Силистра, Белослав и Страшимирово.

Регионалните шампионати ще приключат в средата на месец април догодина, като всеки от победителите в различните градове ще получи право на безплатно участие в републиканското първенство по мини футбол, което ще се състои в периода от 27 до 29 май 2016 г. в курортен комплекс „Константин и Елена”. Съставите до четвърто място в класирането на градските първенства също ще могат да участват при преференциални финансови условия в националното първенство.


Победителят от републиканския шампионат ще получи право за участие в първия клубен балкански шампионат Balkanian cup of champions, включващ отбори от Румъния, Сърбия, Македония и др. По време на републиканското първенство ще бъдат селектирани и 10 футболисти (2 вратаря и 8 полеви) от различни български отбори, които ще получат повиквателни за 5-дневен безплатен лагер на националния отбор на „МФЛ – България” и ще представят страната ни на първия международен турнир Balkanian Cup 2016 през месец септември.